Ve spolupráci s webem www.zena-in.cz jsem dostala možnost otestovat některé produkty společnosti La Formaggeria Gran Moravia. Produkty, které jsem použila si můžete koupit v síti podnikových prodejen, kterých je po ČR již 20. Sledovat, co je ve společnosti nového, můžete i na jejich facebookové stránce.
Dostala jsem k vyzkoušení Prosciutto Crudo, které bylo vynikající. To mi bylo líto tepelně zpracovat do nějakého jídla, tak jsme ho snědli jen s olivami. Dále jsme ochutnali Salame strolghino al tartufo, také výborný, výrazný.
Za zmínku rozhodně stojí jejich sýr Gran Moravia, který určitě znáte, ale pár věcí vám o něm ještě prozradím.
Sýr Gran Moravia je:
- bohatý na bílkoviny s vysokou biologickou hodnotou, která je vyšší než u červeného a bílého masa
- vynikající zdroj vitamínů a minerálů (1,13 g vápníku na 100 g)
- vhodný i pro osoby s nesnášenlivostí laktózy
- bohatý na vitamíny A a D, které jsou nepostradatelné pro metabolismus vápníku a kostí a pro udržování optimální tělesné hmotnosti
- díky použití syřidla rostlinného původu vhodný také pro vegetariány.
A teď už k receptu.
Na přípravu budete potřebovat:
1 balení sépiových špaget
sýr Gran Moravia
500 g čerstvých (nevařených) krevet
3 rajčata
3 velké stroužky česneku
hladkolistá petržel
máslo
olivový olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Špagety vložte do vroucí, dostatečně osolené, vody a uvařte naskus.
Krevety očistěte. Česnek a petržel najemno posekejte, rajčata nakrájejte na drobné kostičky. Rajčata můžete předem spařit a odstranit slupku.
Na pánvi rozehřejte kousek másla s pár kapkami olivového oleje, přidejte česnek, krevety a promíchejte. Dejte pozor, ať se česnek nespálí, zhořknul by. Jakmile krevety začnou růžovět, přimíchejte rajčata, osolte a už jen prohřejte. Krevety nesmíte restovat příliš dlouho, jinak budou tvrdé a gumovité. Nakonec přidejte petrželku, odstavte a vmíchejte uvařené špagety. Promíchejte a servírujte posypané sýrem Gran Moravia.
Žádné komentáře:
Okomentovat