pondělí 22. června 2015

Naložené špekáčky v marinádě


Vyznavači echt zdravé výživy dnes tento příspěvek nebudou číst a přejdou ho bez mrknutí oka :-). Ale jednou za rok si může člověk dát i něco echt nezdravého, ale dobrého nebo ne?  :-) 
Pokud vám zbydou po grilování někdy buřtíky a už nemáte chuť ani na buřtguláš, zkuste tyto naložené špekáčky, které se zalijí horkou marinádou a v podstatě po vychladnutí si můžete pochutnávat.



Na přípravu budete potřebovat:

4 kvalitní špekáčky
1-2 cibule
3 kyselé okurky

Na marinádu:
2PL oleje
2PL kečupu ( já požívám domácí kečup  )
2PL worcesteru
2PL hořčice
4PL vody
drcené chilli podle chuti
špetka soli a cukru
pepř


Postup přípravy receptu:

Je to celé velmi jednoduché. Špekáčky nakrájejte na kolečka, cibuli taky, okurky na nudličky a vše vložte do misky. Všechny přísady na marinádu dejte do kastrůlku a nechte provařit. Horkou marinádu nalijte na špekáčky a důkladně promíchejte. Přendejte obsah misky do sklenice, uzavřete a po vychladnutí můžete uložit do lednice. Můžete konzumovat už týž den.



8 komentářů:

  1. Hmm... ochutnala bych :-) Já mám naložené utopence v nálevu už skoro týden, už se těším až je koštnu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrej, manžel už to všechno snědl. Takové věci by u nás týden před ním nevydržely uležet, nevím, kam bych je musela schovat :-D

      Vymazat
  2. Páni. Tohle je uplně pro mého tatínka k včerejšímu svátku. :D :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Štěpi, určitě by ho to potěšilo i po svátku, jestli má rád takové věci :-)

      Vymazat
  3. Ocet se nedává? Zrovna je nakládám, tak se radši ptam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Františko, v původním receptu ocet není. Někdy dám, někdy ne. Pokud bys myslela, že to potřebuje přikyselit, dej lžíci ;-)

      Vymazat
  4. Co by se dalo dát místo worchestru? Nedostanu se do obchodu a nemám... :(

    OdpovědětVymazat