Prohledat tento blog
středa 20. března 2019
Sweet & Sour Chicken (sladkokyselé kuře)
Opět jsem byla oslovena společností Bzenecký ocet, abych pro jejich web o vaření s octem Milujeme ocet, připravila několik receptů. A jelikož u vás čtenářů zvítězil jako první v anketě recept na asijské Sweet&Sour Chicken, zde ho máte. Použila jsem v něm ocet kvasný jablečný, který je celkem jemný a zároveň i zdravý ;-)
Omáčku Sweet&Sour můžete použít i na vepřové.
Na přípravu budete potřebovat: (2 porce)
1 kuřecí prso
1 cibule
2 stroužky česneku
cca 1 cm zázvoru
1/2 zelené papriky
1/2 červené papriky
ananas (cca 2-3 plátky, můžete použít i kompotovaný)
1/2 hrnku škrobu (kukuřičný, bramborový nebo nejlepší je tapiokový)
1 PL sójové omáčky
sůl
olej na smažení
studená voda
Omáčka:
1/2 hrnku kvalitního kečupu (kdo kečup z nějakého důvodu nepoužívá, dá rajčatovou passatu a o to více přisladí)
1/2 hrnku vody
2-3 PL třtinového cukru
2-3 PL jablečného octa
2 PL sójové omáčky
+ případně škrob na zahuštění
Postup přípravy receptu:
Kuřecí maso a ananas nakrájejte na kousky velikosti sousta, papriky na čtverečky cca 2x2 cm, cibuli na měsíčky a česnek se zázvorem posekejte najemno.
Škrob rozmíchejte s trochou vody a sójovou omáčkou na hustší těstíčko (podobné jako lívancové) a vložte do něj osolené kousky masa. Důkladně je ve směsi obalte a nechte 15 minut odpočinout.
Připravte si z uvedených surovin omáčku, důkladně ji promíchejte, případně dochuťte. Měla by být výrazně sladkokyselá. Kdo by připravoval z kompotovaného ananasu, může vodu zkombinovat se šťávou z kompotu.
V hlubší pánvi rozpalte větší množství oleje na smažení kousků kuřecího masa. Do druhé pánve nalijte oleje pouze cca 1 PL a orestujte na ní dokřupava kousky zeleniny, ananasu i s česnekem a zázvorem. Během té doby smažte kuřecí maso. Dávejte ho do oleje postupně, každý kousek zvlášť, ať se nepřilepí k sobě. Osmažte dozlatova ze všech stran a vyndavejte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
K orestované zelenině vlijte omáčku, prohřejte, dochuťte a vmíchejte kuřecí kousky. Maso nesmí v omáčce zůstat dlouho, jinak nebude křupavé a změkne. Takže podávejte ihned a s rýží.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat