středa 21. dubna 2021

Indické Lemon Chicken

 
Indickou kuchyni jsme si doma moc oblíbili, včetně kluků. Tohle jídlo si jednou přinesl syn z místní indické restaurace a já samozřejmě musela ochutnat. A bylo to fakt výborné. No a abych to pořád nemusela objednávat, našla jsem si na jednom z indických blogů recept. A tady je i pro vás, pokud jste fandové kořeněné indické kuchyně.
  
Na přípravu budete potřebovat:
 
3 kuřecí prsa nebo vykostěná stehna
1-2 citrony (dle velikosti)
3 velké stroužky česneku
1 PL nastrouhaného zázvoru
150 g bílého jogurtu
200 ml rajčatové passaty
1 PL koření garam masala
2 KL kurkumy
1 KL mletého římského kmínu
1 KL mletého koriandru
2 KL sladké papriky
1 KL drceného chilli (nebo podle chuti)
já jsem dala ještě curry listy a pískavici, ale není nutné
trocha cukru
sůl
ghee nebo olej

Postup přípravy receptu:

Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta, vložte do misky, osolte, přidejte kurkumu a polovinu garam masaly, trochu oleje a polovinu jogurtu. Dobře promíchejte a nechte marinovat alespoň hodinu, nejlépe přes noc.
Na hlubší pánvi rozehřejte ghee nebo olej, přidejte nastrouhaný zázvor a česnek, koření a chvilku restujte. Pozor na zhnědnutí česneku, aby nezhořkl. Poté vložte maso a orestujte ze všech stran. Důkladně omytý citron nakrájejte na plátky a vložte orestovat k masu. Zalijte rajčatovou pasatou, šťávou z 1 citronu, podlijte malinko vody a nechte dusit cca 15 minut. Zkontrolujte, dochuťte případně solí a cca 1 PL cukru a vařte ještě 10 minut. Nakonec vmíchejte zbytek jogurtu na zjemnění, naposledy dochuťte a můžete podávat. Jako přílohu zvolte naan nebo chapati, popř. rýži.






Žádné komentáře:

Okomentovat