úterý 10. května 2022

Vepřové s kapustou

Jsou jídla, která vařily už naše babičky a prostě neomrzí. A i tohle vepřové v kapustě je jedním z nich. Alespoň u nás. Jednoduché, chutné, sice ne moc atraktivní na oko, ale to neva. Chuť to vykompenzuje. Pár ingrediencí a můžete si nacpat pupík 😂. Mnoho z vás to určitě zná, tak recept pro ty, kteří ještě neokusili tuhle dobrotu. Můžete podávat s brambory nebo bramborovými knedlíky.

Na přípravu budete potřebovat:

1 hlávku kapusty
500-700 g vepřového masa (nejlépe krkovice nebo plec)
150 g slaniny
2 větší cibule
4 větší stroužky česneku (i více podle chuti)
drcený kmín
olej nebo sádlo
sůl a pepř 

Postup přípravy receptu:

Nejprve v hrnci vyškvařte slaninu nakrájenou na kostičky. Přilijte olej nebo přidejte sádlo podle potřeby a vsypte cibuli nakrájenou také na kostičky. Restujte při mírné teplotě dozlatova. 
Do základu přidejte maso nakrájené na kostky cca 3x3 cm, osolte, okořeňte drceným kmínem a pepřem a opečte ze všech stran. Podlijte vodou nebo vývarem do výše masa a pomalu duste. Postupně podlévejte podle potřeby. Jakmile začne maso měknout, vsypte kapustu nakrájenou na proužky, přilijte tekutinu, ale ne tolik, aby všechno plavalo, a duste doměkka spolu s masem. Nakonec přidejte drcený česnek a nechte povařit ještě cca 5 minut. Dochuťte a můžete zahustit jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. 





Žádné komentáře:

Okomentovat