Prohledat tento blog
úterý 8. prosince 2015
Řízky v sýrovém těstíčku
Řízky, řízky, řízky ... kdo by je nemiloval. Moje děti kupříkladu měly období, kdy nejedly žádné maso, jenom v polévce a pak řízky. Na otázku, proč jí řízky a ne jiné maso, mi bylo odpovězeno, že řízek je řízek a ne maso ... no aspoň teda nějakým způsobem jsem do nich kus flákoty dostala :-D Dneska taková řízková obměna, aby to nebylo jednotvárné ;-)
Na přípravu budete potřebovat:
4 řízky ( výběr masa ponechám na vás )
sůl a pepř
Těstíčko:
150g tvrdého sýru nahrubo nastrouhaného
2 vejce
2PL majonézy
1PL hořčice ( používám dijonskou )
2PL solamylu
3 stroužky česneku
1/2 cibule
trochu mleté sladké papriky
sůl
( pokud mám k dispozici čerstvý libeček nebo mražený, přidám, je v těstíčku výborný )
Postup přípravy receptu:
Maso klasicky naklepeme, osolíme a opepříme. V misce promícháme důkladně nastrouhaný sýr s vejci, solamylem, hořčicí, majonézou, najemno nakrájenou cibulí, rozdrceným česnekem, osolíme a okořeníme paprikou. Do této směsi naložíme řízky, pořádně na ně směs navršíme a necháme alespoň hodinu odpočívat.
Pak řízky pozvolna smažíme na oleji, směs z misky lžící nabíráme a před obrácením na řízky ještě rozetřeme. Smažíme dozlatova a opravdu pozvolna. Přebytečný tuk odsajeme papírovými utěrkami.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
:-D Jsem se pobavila i inspirovala ;-) Jen mám vždy problém u podobných receptů, aby mi obal držel s řízkem pohromadě a nezůstával mi obal na pánvičce když obracím. Že by tím, že používám minimum tuku, nebo dělám chybu jinde?
OdpovědětVymazatAndrej ahoj. No já myslím, že to může být tím množstvím tuku a nebo je taky možné, že je smažíš příliš zprudka. V tomhle těstíčku je i majonéza, takže samo o sobě je mastnější, zkus ;-)
OdpovědětVymazatJojo, řízek není maso...to znám od svých dětí...jedno absolutní masožrout, který by nejradši i dort měl z masa a druhé skoro vegetarián, který si občas ďobne trochu doma pečeného kuřete..ale řízek, řízek jedí oba a i o vánocích se nejvíc těší na dědečkův řízek se salátem :o)) Jinak zaujaly mě i brambory v příloze....tipla bych brambory ve šlupce,cibulka, kopr a zakysaná smetana?? Martina ze severu
OdpovědětVymazat