úterý 23. února 2016

Salát " Sójový ďábel "


Tak tento salát se stal na nějakou dobu mým favoritem. Sice  nejsem žádný vegetarián a sójové maso v jiné úpravě příliš nemusím, ale tohle mě opravdu nadchlo. Sladkokyselá ostřejší chuť, to já můžu. Recept je velice jednoduchý, jen se musí nechat salát trošku uležet ;-)



Na přípravu budete potřebovat:

1 balení sójových nudliček ( 80g v suchém stavu ), šly by asi použít i Ďobáčky
2-3PL sójové omáčky
200ml zeleninového vývaru
1 sklenka sterilovaného paprikového salátu ( papriky, cibule, okurky ... vyrábí třeba Znojmia a další ) nebo sterilované okurky a kapie + cibule
100ml kvalitního kečupu
podle chuti feferonky nebo drcené chilli papričky
olej

Postup přípravy receptu:

Nejprve připravíme nudličky. Do vývaru přidáme nudličky a vaříme do změknutí. Nudličky poté vyjmeme a vyždímáme. Na oleji nudličky orestujeme , zalijeme sójovkou a tu necháme do nudliček nasáknout. Poté vmícháme kečup, paprikový salát a feferonku. Podle chuti přidáme buď trochu sójovky nebo soli. Prohřejeme a odstavíme. Necháme vychladnout a uležet v lednici alespoň několik hodin, nejlépe do druhého dne.




2 komentáře:

  1. Nádhera, sice sóju taky moc nemusím, ale tohle vyzkouším. Jindra

    OdpovědětVymazat
  2. Místo kupovaného salátu jsem dala domací nakladané houby s paprikou a květákem. Je famózní. Občas jsem si podobný koupila v jedné malé pekárně u nás, ale z daleka nebyl tak dobrý, jako tento.

    OdpovědětVymazat