pondělí 15. února 2016

Vaječná omeleta s pečenou paprikou a žampiony


Vaječná omeleta je velmi jednoduché, syté a vděčné jídlo, ve kterém můžete zužitkovat cokoliv vám chutná.  Zeleninu, šunku, špenát ... je spousta možností, co do ní přidat. Já mám moc ráda chuť pečených paprik, a tak jsem dnes udělala omeletu s ní.




Na přípravu budete potřebovat:

4 vejce
2PL ( vrchovaté ) husté zakysané smetany
3PL najemno strouhaného parmazánu ( lze vynechat )
1 masitá červená paprika
6 středních žampionů
černé olivy
mražený nebo čerstvý hrášek ( hrst )
sůl a pepř
olej

Postup přípravy receptu:

Nejprve si dáme pod gril opéct papriku. Jakmile se na ní ze všech stran objeví černé puchýře, zabalíme ji do mikrotenového sáčku a necháme zchladnout. Teplotu v troubě pak stáhneme na 250C s dolním i horním ohřevem.
Žampiony nakrájíme na plátky a na troše oleje je opečeme na pánvi. Papriku oloupeme , zbavíme semen a nakrájenou na kostičky přidáme k žampionům. Nakonec vsypeme prohřát i hrášek. Osolíme.
Vejce vyšleháme se zakysanou smetanou a parmazánem, osolíme a opepříme. Do vaječné směsi přidáme zeleninu s žampiony a přikrájíme olivy. Promícháme a vlijeme do zapékací misky nebo pekáčku ( popř. použijeme pánev vhodnou do trouby ), vyloženou pečícím papírem, který zastříkneme zlehka olejem. Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.




4 komentáře:

  1. Na první pohled to vypadá jako pizza :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mmmm.... mě se omeleta takto nikdy nepovede :D vždy mám záhadný trhanec :D
    cara-carob-cooking.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná to bude tím, že tahle se peče v troubě a je to spíš taková frittata ;-)

      Vymazat