čtvrtek 19. března 2015

Kuřecí křídla s chorizem a zeleninou z jednoho pekáče


Přináším vám zase jeden rychlý a jednoduchý oběd z jednoho pekáče. Což znamená, že nezašpiníte víc jak jedno prkénko a jeden pekáč :-) Chorizo patří k mým oblíbeným klobásám, kupuji si i salám, má skvělou chuť. Spolu s brambory, zeleninou i kouskem voňavého uzeného bůčku skvěle křidélka doplní. Někdo u křidélek odřezává špičky, já je nechávám, mám je ráda.

Na přípravu budete potřebovat:

12ks kuřecích křidélek
1 chorizo
kousek uzeného bůčku
1 menší cuketa
hrst cherry rajčátek
6 velkých brambor
5 stroužků česneku
1 cibule
sladká a uzená mletá paprika
čerstvý rozmarýn
sůl



Postup přípravy receptu:

Na dno pekáče dáme na cca centimetrové plátky nakrájené brambory, osolíme. Na ně položíme osolená křidélka, obložíme na nudličky nakrájeným uzeným bůčkem a na kolečka pokrájeným chorizem, cibulí a přepůlenými stroužky česneku.


Posypeme oběma paprikami, čerstvým rozmarýnem a podlijeme vodou do výše brambor. Přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 220C.


Pečeme 45 minut, přidáme přepůlená rajčátka a nakrájenou cuketu. Můžeme zlehka promíchat a dopečeme odkryté asi 15-20 minut.




4 komentáře:

  1. Tedy, děláš mi chutě. :-)
    My máme dnes file a bramborovou kaši, ale tak hezky to nevypadá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lído vidíš, filé s kaší už jsem neměla snad 10 let, dala bych si ho hned. Budu to muset napravit :-D

      Vymazat
  2. Mohu se zeptat které chorizo klobásy kupujete? Máme je taky rádi, ale jen některé jsou dobré...Díky Martina R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, to Vám teda neporadím, tyhle byly přivezené ze Španělska a tady je nekupuju. Tak se omlouvám ...

      Vymazat