Prohledat tento blog
čtvrtek 19. března 2015
Kuřecí křídla s chorizem a zeleninou z jednoho pekáče
Přináším vám zase jeden rychlý a jednoduchý oběd z jednoho pekáče. Což znamená, že nezašpiníte víc jak jedno prkénko a jeden pekáč :-) Chorizo patří k mým oblíbeným klobásám, kupuji si i salám, má skvělou chuť. Spolu s brambory, zeleninou i kouskem voňavého uzeného bůčku skvěle křidélka doplní. Někdo u křidélek odřezává špičky, já je nechávám, mám je ráda.
Na přípravu budete potřebovat:
12ks kuřecích křidélek
1 chorizo
kousek uzeného bůčku
1 menší cuketa
hrst cherry rajčátek
6 velkých brambor
5 stroužků česneku
1 cibule
sladká a uzená mletá paprika
čerstvý rozmarýn
sůl
Postup přípravy receptu:
Na dno pekáče dáme na cca centimetrové plátky nakrájené brambory, osolíme. Na ně položíme osolená křidélka, obložíme na nudličky nakrájeným uzeným bůčkem a na kolečka pokrájeným chorizem, cibulí a přepůlenými stroužky česneku.
Posypeme oběma paprikami, čerstvým rozmarýnem a podlijeme vodou do výše brambor. Přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 220C.
Pečeme 45 minut, přidáme přepůlená rajčátka a nakrájenou cuketu. Můžeme zlehka promíchat a dopečeme odkryté asi 15-20 minut.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tedy, děláš mi chutě. :-)
OdpovědětVymazatMy máme dnes file a bramborovou kaši, ale tak hezky to nevypadá.
Lído vidíš, filé s kaší už jsem neměla snad 10 let, dala bych si ho hned. Budu to muset napravit :-D
VymazatMohu se zeptat které chorizo klobásy kupujete? Máme je taky rádi, ale jen některé jsou dobré...Díky Martina R.
OdpovědětVymazatMartino, to Vám teda neporadím, tyhle byly přivezené ze Španělska a tady je nekupuju. Tak se omlouvám ...
Vymazat