Prohledat tento blog
pondělí 23. března 2015
Gratinovaný voňavý tuřín
Tento recept vznikl tak trochu na základě francouzského pokrmu Tartiflette, což jsou gratinované brambory s aromatickým sýrem reblochon. Tuřín je celkem chuťově " nevýrazný ", což dovoluje trochu experimentů. Ještě bych pro příště zvolila určitě trochu čerstvého tymiánu. Kdo má rád " voňavé " sýry, určitě si pochutná tak jako já :-)
Na přípravu budete potřebovat:
1/2 většího tuřínu
1 hermadur
150ml smetany
1 stroužek česneku
kousek másla
pepř a sůl
Postup přípravy receptu:
Tuřín zbavíme slupky a nakrájíme ho na plátky silně max. 0,5cm. Stroužek česneku rozmáčkneme nožem a vytřeme jím zapékací misku. Pokrm by neměl mít chuť česneku, pouze jím být ovoněn. Dno lehce vymažeme máslem a poklademe částí tuřínu, osolíme a opepříme.
Na něj rozložíme kousky sýru, opět tuřín, sůl a pepř a nakonec zbytek sýru a ještě pár vloček másla. Zalijeme smetanou, přikryjeme alobalem a při 180C necháme v troubě probublávat 45 minut.
Pak alobal sejmeme a necháme dopéct dozlatova.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat