úterý 24. března 2015

Pečené tuřínové hranolky


Přináším vám další recept, jak využít kořenovou zeleninu tuřín. Hranolky připravuji stejně i z celeru, ale mohu vám s klidným svědomím říct, že tyto jsou o stupeň lepší :-)

Na přípravu budete potřebovat:

1/2 většího tuřínu
cca 1PL oleje
oblíbené bylinkové koření + špetka sušeného česneku
sůl

Postup přípravy receptu:

Tuřín oloupeme, nakrájíme na centimetrové plátky a ty ještě na hranolky, delší překrojíme. Vhodíme je do vroucí osolené vody a vaříme cca 5 minut.



Poté je scedíme, zalijeme olejem, posypeme kořením, prohodíme, aby se rovnoměrně obalily a rozložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 230C dozlatova.






1 komentář:

  1. Konečně vím, co s tím tuřínem, co se mi už nějaký ten den válí v lednici:)

    OdpovědětVymazat