Prohledat tento blog
úterý 24. března 2015
Pečené tuřínové hranolky
Přináším vám další recept, jak využít kořenovou zeleninu tuřín. Hranolky připravuji stejně i z celeru, ale mohu vám s klidným svědomím říct, že tyto jsou o stupeň lepší :-)
Na přípravu budete potřebovat:
1/2 většího tuřínu
cca 1PL oleje
oblíbené bylinkové koření + špetka sušeného česneku
sůl
Postup přípravy receptu:
Tuřín oloupeme, nakrájíme na centimetrové plátky a ty ještě na hranolky, delší překrojíme. Vhodíme je do vroucí osolené vody a vaříme cca 5 minut.
Poté je scedíme, zalijeme olejem, posypeme kořením, prohodíme, aby se rovnoměrně obalily a rozložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 230C dozlatova.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Konečně vím, co s tím tuřínem, co se mi už nějaký ten den válí v lednici:)
OdpovědětVymazat