pátek 28. srpna 2015

Kuřecí přírodní plátek


Někdy je třeba, aby člověk nemusel stát celé dopoledne u plotny a jídlo se udělalo tak nějak skoro samo. A já měla zrovna dneska ten den, kdy se mi nechtělo nic. Takže jsem si vzpomněla na tento vděčný a jednoduchý recept, který jsem už strašně dlouho nedělala. A hlavně ho sní i moji kluci, což nemohu říct o každém jídle :-) Tak zkuste i vy, snad si pochutnáte. Můžete k němu uvařit brambory, kaši nebo třeba rýži.


Na přípravu budete potřebovat:

3 kuřecí prsa
1 větší cibule
koření dle chuti, nejlépe nějaké grilovací vhodné na drůbež
čerstvý rozmarýn
hladká mouka
pepř a sůl
olej

Postup přípravy receptu:

Kuřecí prsa nakrájíme na slabší plátky, které osolíme, opepříme a posypeme kořením. Pak je obalíme v hladké mouce.
V pekáči na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, z masa oklepeme přebytečnou mouku a plátky z obou stran zprudka opečeme. Přihodíme rozmarýn a podlijeme vodou do poloviny výšky masa. Přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200C. Postupně podléváme, aby se nám vytvořil hustší sosík a kontrolujeme, aby se maso nepřichytávalo ke dnu pekáče. Na poslední čtvrthodinku pekáč odklopíme a pro barvu dopečeme. Pořád podléváme. A máme hotovo.
Výborné je taky do pekáče přihodit pár nakrájených rajčat, cuketu a papriky nebo třeba sušené houby. :-)





2 komentáře:

  1. Ano, tohle je u nás taková klasika s mnoha obměnami. Jen se nesmí píct dlouho, aby se maso nevysušilo. Já většinou zprudka osmahnu na pánvi a pak dávám zapéct max. na 20 min. Jedno z mála jídel, které jedí všichni členové mé zmlsané rodiny :D
    mrkni na můj blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
  2. Super fotky, Andrejko. A recept, samozřejmě, ale to už Ti ani nemusím psát :-)

    OdpovědětVymazat