čtvrtek 3. září 2015

Krkovice na medu a hořčici


Nejlepší kus masa z vepříka. Souhlasíte se mnou? Krkovice je šťavnatá, nikdy není suchá a tvrdá jako třeba maso z kýty. Upravovat jde všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnám. A tentokrát jsem ji pekla se směsí hořčice, medu a spousty bylinek. Můžete ji podlít třeba černým pivem jako já nebo kdo nemá rád vaření s pivem, podlije jen vodou nebo vývarem.



Na přípravu budete potřebovat:

4 plátky krkovice
1 velká cibule
4 stroužky česneku
2PL hořčice ( dijonská nebo plnotučná )
1-2PL tekutého medu
2PL posekaných bylinek ( oregáno, tymián, rozmarýn )
1PL oleje
200-300ml černého piva
pepř
sůl


Postup přípravy receptu:

Nejprve připravíme směs z medu, hořčice, oleje a posekaných bylinek. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno. Na dno pekáčku rozprostřeme cibuli s česnekem.
Maso osolíme, vložíme do pekáčku a potřeme směsí a hojně opepříme. Podlijeme pivem nebo vodou, jen nepatrně, aby maso neplavalo, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200C. Podle potřeby podléváme a maso alespoň jednou obrátíme, aby se chuť směsi dostala do výpeku. Asi po 45 min. maso odkryjeme a necháme opéct. Ještě můžete během pečení polévat výpekem.
Jako přílohu bych zvolila něco bramborového, šťouchačky, kaši nebo jenom vařené.




3 komentáře:

  1. Výborné, neskutečně dobré. Neděláme moc často vepřové, ale tuhle pochoutku budeme určitě opakovat. Díky moc. Martina ze severu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za vyzkoušení a komentář, jsem ráda, že vám chutnalo ;-)

      Vymazat
  2. tak uvidíme....už je to v troubě

    OdpovědětVymazat