úterý 22. prosince 2015

Vánoční přání

 

Přátelé, 

chtěla bych vám všem popřát v rodinné pohodě prožité nejkrásnější svátky v roce, svátky vánoční.  

Myslím, že všichni bychom si měli připomenout, že Vánoce nejsou jen o hromadě dárků, stejně už nikdo nesežene nic originálního, co by člověk nutně k životu potřeboval, i když děti díky televizním reklamám potřebují fakt všechno, protože to ještě nemají ... ale hlavně o tom, udělat si tu pohodu, kterou celý rok nemáme. Sejít se s rodinou, rodiči, prarodiči a říct jim, že je máme rádi.

Vánoce nejsou o tom, o kolik druhů cukroví napečete víc než sousedka, jestli se vám rozjede vánočka, jestli se všechno sklo a porcelán ve vitrínách , z kterého se celý rok ani nenapijete, leskne jako psí kulky, jestli okna, která myjete několikrát do roka nejsou zase zašlehaná od věčných dešťů a zda lednice nejde ani zavřít kvůli množství v marketech zakoupených pochutin . A jestli máte taky svítícího soba před domem jako soused a Santu lezoucího po okapu ... bože SOBA a SANTU v Čechách, jak já tohle nechápu. Hlavně, že jsme světoví.

Dřív bylo všechno prostě nějak jiné, troufám si říct, lepší a klidnější. Věčný shon nikomu pohody nepřidá. Toho má každý za celý rok dost. Vždyť i po Vánocích budou dny stejné jako před nimi, na to nezapomínejte.

 

Krásné a ničím nerušené svátky vám všem přeje 

Andrea

 

 









8 komentářů:

  1. Andreo,
    přesně tak ! My to letos nehrotíme, asi i protože marodíme / viróza/ celá rodina :-o
    Skleničky ve vitríně nemám, soba a Santu také ne,jen tu od včera kromě dětí hlídám do Štědrého dne poprvé i betlémské světlo :-)
    Také pamatuji nějaké klidnější Vánoce, ale možná to je tím, že jsme byli dětmi ;-)
    I Vám klidné a pohodové Vánoce !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko díky i Vám. Já když byla dítě a čekala jsem na Štědrý večer, tak jsem z toho těšení měla každoročně horečku :-D

      Vymazat
  2. Přesně tak, přesně tak.
    I já jsem zděšená, nebojím se říct znechucená, z těch oběšených Santů na okapech, hrůzostrašných modrých sobů apod. apod. Holt nevkus vládne Čechám...bohužel.
    Ani u nás doma se to vůbec nehrotí. Hlavně abychom měli našeho taťku doma na Vánoce. Je v nemocnici a všichni se těšíme, až bude s námi doma.
    Míšo, přeji Vám krásné pokojné Vánoce.
    Martina ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice nejsem Míša :-D, ale i tak děkuju za přání a Vám přeju, abyste se taťky včas dočkali a užili si s ním radostné Vánoce ;-)

      Vymazat
    2. Omlouvám se, jsem trdlo. Andrejko samozřejmě ☺

      Vymazat
  3. Krásné vánoční svátky a hodně štěstí v novém roce...jediné, co mi trochu chybí je alespoň pár vloček na studených nosech a bylo by to dokonalé....ale ještě tu není Štědrý den, tak co kdyby třeba :o)) Jinak Vánoce jsou u nás o poděkování a pokoře, je toho přeci tolik, za co můžeme děkovat....Martina ze severu

    OdpovědětVymazat
  4. http://stastnyblog.cz/2015/12/22/vanoce-se-nemuseji-zorganizovat-prijdou-samy-od-sebe/ .............. naprostý souhlas



    OdpovědětVymazat