sobota 9. dubna 2016

Segedín


Tento recept sem dám spíš pro začínající kuchaře, protože ti kuchyní již políbeni mají určitě ten svůj nejosvědčenější recept. Tak tady je teda ten můj :-)




Na přípravu budete potřebovat:

750g vepřového masa ( krkovice, plec )
1kg kysaného zelí
2 cibule
3PL mleté sladké červené   papriky
špetka mleté pálivé papriky
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
100ml smetany
2PL hladké mouky
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu:

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji nebo sádle. Maso nakrájíme na kostky cca 2x2cm a přidáme k cibuli. Zprudka orestujeme ze všech stran. Osolíme, opepříme, zaprášíme paprikami, rychle promícháme a zalijeme vodou do výšky masa. Vhodíme nové koření a dusíme přiklopené cca 45 minut. Podle potřeby mírně podléváme. K masu přidáme okapané zelí, přidáme cca decku vody, bobkové listy a dusíme ještě cca 20 minut. Hladkou mouku  rozmícháme asi ve 100ml smetany a přilijeme do hrnce. Promícháme a necháme ještě cca 10 minut provařit. Podáváme s knedlíkem, u nás zásadně s bramborovým.




1 komentář:

  1. Jojo, taky jsem ho dneska chtěla dělat a dojde na něj asi ve středu :-) Ale dělám ho s houskovým knedlíkem.

    OdpovědětVymazat