neděle 4. března 2018

Thajské zelené kari (green curry)


Na kurzech vaření připravujeme taky thajské green curry a koukala jsem, že ho na blogu ještě nemám. Přidávám pro milovníky asijské pikantní kuchyně 😉



Na přípravu budete potřebovat:


1 kuřecí prso 
1 lžíce zelené kari pasty
3-5 lístků thajské limetky (prodávají sušené)
cca 3 cm zázvoru
1 citronovou trávu
150 ml kokosového mléka
1 PL rybí omáčky
5 žampionů
hrst klíčků mungo
1 zelená paprika
1/2 cukety
čerstvá chilli paprička
lístky čerstvé thajské bazalky dle chuti
čerstvě vymačkaná limetková šťáva
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Kuřecí prsa nakrájejte na tenké proužky a osolte. Na hodně rozpálené pánvi s olejem ho orestujte a odložte stranou. To samé proveďte i se zeleninou, kterou nakrájejte na přibližně stejně velké kousky jako maso. Orestujte nakrájené houby, ke kterým přidejte cuketu a zelenou papriku. Opékejte dle tvrdosti a velikosti – cca 5 minut a dejte stranou. 
Ve stejné pánvi, na malém množství oleje, opražte kari pastu, přidejte polovinu kokosového mléka a provařte do mírného zhoustnutí. Do vzniklé omáčky přidejte na plátky nakrájený zázvor, limetkové lístky, citronovou trávu (podélně rozpůlenou a trochu naklepanou tupou  stranou nože), rybí omáčku a chilli (zázvor a citronová tráva vám dodává pouze chuť – po dokončení jej vyjměte). Po převaření omáčky přidejte předem připravenou zeleninu a maso, přilijte zbytek kokosového mléka a nechte povařit do libovolné hustoty. Nakonec  přidejte klíčky a dochuťte limetkovou šťávou, rybí omáčkou, čerstvými chilli papričkami. Po odstavení ze zdroje tepla přisypte posekané lístky bazalky.





Žádné komentáře:

Okomentovat