Na kurzech vaření připravujeme taky thajské green curry a koukala jsem, že ho na blogu ještě nemám. Přidávám pro milovníky asijské pikantní kuchyně 😉
Na přípravu budete potřebovat:
1
kuřecí prso
1
lžíce zelené kari pasty
3-5
lístků thajské limetky (prodávají sušené)
cca
3 cm zázvoru
1
citronovou trávu
150
ml kokosového mléka
1
PL rybí omáčky
5
žampionů
hrst
klíčků mungo
1
zelená paprika
1/2
cukety
čerstvá
chilli paprička
lístky
čerstvé thajské bazalky dle chuti
čerstvě
vymačkaná limetková šťáva
olej
sůl
Postup
přípravy receptu:
Kuřecí
prsa nakrájejte na tenké proužky a osolte. Na hodně rozpálené
pánvi s olejem ho orestujte a odložte stranou. To samé proveďte i
se zeleninou, kterou nakrájejte na přibližně stejně velké
kousky jako maso. Orestujte nakrájené houby, ke kterým přidejte
cuketu
a
zelenou papriku. Opékejte dle tvrdosti a velikosti – cca 5 minut a
dejte stranou.
Ve
stejné pánvi, na malém množství oleje, opražte kari pastu,
přidejte polovinu kokosového mléka a provařte do mírného
zhoustnutí. Do vzniklé omáčky přidejte na plátky nakrájený
zázvor, limetkové lístky, citronovou trávu (podélně rozpůlenou
a trochu naklepanou tupou stranou nože), rybí omáčku a
chilli (zázvor a citronová tráva vám dodává pouze chuť – po
dokončení jej vyjměte). Po převaření omáčky přidejte předem
připravenou zeleninu a maso, přilijte zbytek kokosového mléka a
nechte povařit do libovolné hustoty. Nakonec přidejte klíčky
a dochuťte limetkovou šťávou, rybí omáčkou, čerstvými chilli
papričkami. Po odstavení ze zdroje tepla přisypte posekané lístky
bazalky.
To vypadá nádherně. Myslím, že vím co bych dnes mohla vyzkoušet k večeři. Líbí se mi i ta pánvička, ta je skvělá. Má souvislost s thajskou kuchyní? A ještě bych se chtěla zeptat na nože jaké používáš, máš nějaké kvalitní?
OdpovědětVymazat