čtvrtek 13. března 2014

Klobásky z pekáčku

 
Na přípravu budete potřebovat:
 
4 bavorské klobásy ( popř. bílé vinné apod. )
1 plechovka drcených rajčat 
250ml černého piva
1PL sójové omáčky
2 cibule
3 stroužky česneku
čerstvé žampiony  
150g slaniny
čerstvé bylinky ( rozmarýn, tymián, šalvěj ...)
olej
sůl, pepř, špetka cukru 

Postup: 

Klobásky opečeme na pekáčku nebo hlubší pánvi, kterou můžeme použít do trouby. Vyjmeme je a do pánve dáme orestovat nakrájenou slaninu, na ni cibuli na užší měsíčky, pak posekaný česnek a žampiony na čtvrtky.


Chvilku vše restujeme, poté přimícháme pečená nebo drcená rajčata, osolíme, opepříme a trochu podle chuti osladíme. Zalijeme černým pivem a promícháme. Do směsi vložíme zpět klobásy a obložíme bylinkami.


Dáme péci na 20 minut do rozpálené trouby, aby nám omáčka zhoustla a chutě se prolnuly. 





2 komentáře: