středa 30. září 2015

Salát z pečené červené řepy a cibule


Já mám letos tolik řepy, že už nevím, co s ní. Zavařeno mám 5kg, což bylo 5 bulev ... jojo, i takové velké letos mám :-D Rozdala už jsem jí taky dost a dneska došlo opět na řepu pečenou, tentokrát s cibulí .



Na přípravu budete potřebovat:

3 řepy velikosti tenisáku
1 stejně velkou cibuli nebo dvě menší
2 - 3 stroužky česneku
3PL oleje
2PL octa balsamico
cca 1PL třtinového cukru
čerstvě mletý pepř a sůl
čerstvý tymián

Na dresink:

1 zakysaná smetana
čerstvý kopr
sůl


Postup přípravy receptu:

Bulvy řepy omyjeme a slupku oškrábeme škrabkou na brambory. Nakrájíme na osminky a cibuli také. Z oleje, octa, cukru, soli, pepře, posekaného očesneku a lístků tymiánu připravíme marinádu, ve které řepu s cibulí obalíme a vsypeme do pekáčku. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200C. Pečeme asi hodinu doměkka.
Na dresink smícháme zakysanou smetanu s posekaným koprem a dochutíme solí.
Salát podáváme  teplý i studený přelitý dresinkem.




3 komentáře:

  1. Vypadá to velmi lákavě. Řepu mám moc ráda a mám na ní velkou chut. určitě hned vyzkouším lákavý receptík. Dík za tip.

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam.. Salátek vypadá skvěle! Červenou řepu miluji :-)

    Nela z Beauty Charm
    GIVEAWAY - O krásné šperky

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem zkusila další váš recept, opět to bylo výborné. Víc nám to chutnalo studené. Eva

    OdpovědětVymazat