pátek 8. dubna 2016

Rozhuda ( tvarohová pomazánka ) s pažitkou a medvědím česnekem

 
Když jsem byla malá, neustále jsme měli doma rozhudu. Úplně se slyším, jak říkám : " Ach jo, zas ta rozhůůůůda " :-D . A jak si ji teď ráda dám. Určitě ji mnozí z vás taky znají . Svěží chuť tvarohu, štiplavost pažitky, vůně medvědího česneku ( ten jsme tam teda dřív nedávali ) a čerstvý měkký chlebík ... no to si musíte udělat, je to hned ;-)



Na přípravu budete potřebovat:

1 měkký tvaroh
cca 1-2PL mléka nebo smetany ( přidávejte postupně podle hustoty tvarohu )
1 malá cibule nebo jarní cibulka
svazek pažitky
pár listů medvědího česneku
sůl a pepř

Postup přípravy receptu:

Měkký tvaroh spolu s mlékem ( smetanou ) dobře rozmícháme. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, pažitku, medvědí česnek a dochutíme solí a pepřem. Mažeme na čerstvé pečivo nebo si k rozhudě nakrájíme zeleninu na hranolky a nabíráme spolu s ní jako dip ;-)




3 komentáře:

  1. Taky znám z dětství a dělávám :-) Jen musím sehnat medvědí česnek a zkusit ho do ní přidat ;-) Mimochodem, krásný fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrej, díky moc :-) Ten medvěd je tam taková moje inovace, nemusí tam být .

      Vymazat
  2. Miluji tvarohové pomazánky <3

    OdpovědětVymazat