Prohledat tento blog
pátek 12. října 2018
Dušená mrkev se zázvorem, pečené bramborové škubánky a marinované vepřové
Možná na rozdíl od spousty z vás jsem měla dušenou mrkev ráda vždycky. I když u nás doma se vždycky strouhala, takže výsledná konzistence nebyla příliš vzhledná. Chuťově si ji vylepšuji a aby to nebyla jen beztvará hmota, část mrkve krájím na kolečka. Taky mi třeba k mrkvi víc vyhovuje vepřové maso upečené než klasicky uvařené, musí mít šťávu. A místo brambor nebo rozpeků, které se u nás k mrkvi dělají, můžete zkusit pečené bramborové škubánky.
pátek 14. září 2018
Sterilovaná řepa se zelím a křenem
Zásoby na zimu musí být, takže vytáhnout řepu ze záhonu, nakrouhat zelí, nakrájet cibuli a nastrouhat křen. Připravit veeelký hrnec a můžete začít. Předpokládám, že ocet, cukr a sůl doma máte vždy 😊
středa 12. září 2018
Marinovaný pečený bůček
Vím, že je na tahle tučná masa ještě do zimy čas, ale nemohla jsem si pomoct. Měla jsem na ten bůček hroznou chuť 😅 Takhle marinovaný a upečený ve svázaném copu je přece neodolatelný. No řekněte sami. Může se podávat klasicky teplý nebo jako studené pohoštění.
A proč do marinády balsamikový ocet? Já ho dávám do většiny marinád na maso, chuťové ho tam neucítíte, ale maso je šťavnatější a křehčí. Zkuste 😉
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)