čtvrtek 27. února 2014

Lilková pochoutka


Na přípravu budete potřebovat:

2 lilky
1 červená paprika
1 malá červená cibule
2-3 stroužky česneku
1PL husté zakysané smetany
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl, pepř 

Postup:

Lilky překrojíme napůl, dužinu nakrojíme do mřížky, posolíme a necháme min. půl hodiny vypotit. Otřeme, zakápneme olivovým olejem a dáme do rozpálené trouby na 200C cca na 45 minut péct. Na posledních 15 minut přidáme opéct celou papriku, aby na ní vznikly černé puchýře. Vše vyjmeme z trouby, papriku dáme do mikrotenového sáčku zapařit a lilky vydlabeme. Dužinu rozmačkáme vidličkou. Papriku sloupneme a nakrájíme na kostičky. 


Na pánvi  rozpálíme olivový olej a na něm zesklovatíme na jemno nakrájenou červenou cibuli, na posledních půl minuty přidáme rozmačkané stroužky česneku. Vše přidáme k lilku a paprice, vmícháme smetanu, posekanou bazalku a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme na opečených bagetkách  pokud možno teplé nebo v pokojové teplotě.





Žádné komentáře:

Okomentovat