Na přípravu budete potřebovat:
2 lilky
1 červená paprika
1 malá červená cibule
2-3 stroužky česneku
1PL husté zakysané smetany
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl, pepř
1 červená paprika
1 malá červená cibule
2-3 stroužky česneku
1PL husté zakysané smetany
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl, pepř
Postup:
Lilky překrojíme napůl, dužinu nakrojíme do mřížky,
posolíme a necháme min. půl hodiny vypotit. Otřeme, zakápneme olivovým
olejem a dáme do rozpálené trouby na 200C cca na 45 minut péct. Na
posledních 15 minut přidáme opéct celou papriku, aby na ní vznikly černé
puchýře. Vše vyjmeme z trouby, papriku dáme do mikrotenového sáčku
zapařit a lilky vydlabeme. Dužinu rozmačkáme vidličkou. Papriku
sloupneme a nakrájíme na kostičky.
Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm zesklovatíme na jemno nakrájenou
červenou cibuli, na posledních půl minuty přidáme rozmačkané stroužky
česneku. Vše přidáme k lilku a paprice, vmícháme smetanu, posekanou
bazalku a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme na opečených bagetkách pokud možno teplé nebo v pokojové teplotě.
Podáváme na opečených bagetkách pokud možno teplé nebo v pokojové teplotě.
Žádné komentáře:
Okomentovat