Na přípravu budete potřebovat:
Podle počtu osob zvolíme počet hejků ( mořských štik)
čerstvý rozmarýn a bazalka
bylinkové koření na ryby ( používám Kabajaki od Antonína)
citronový pepř
olivový olej a máslo
sůl
Na omáčku:
1 žloutek
100ml smetany
2KL dijonské hořčice
2KL strouhaného křenu nebo krenexu
čerstvý kopr
sůl, pepř
čerstvý rozmarýn a bazalka
bylinkové koření na ryby ( používám Kabajaki od Antonína)
citronový pepř
olivový olej a máslo
sůl
Na omáčku:
1 žloutek
100ml smetany
2KL dijonské hořčice
2KL strouhaného křenu nebo krenexu
čerstvý kopr
sůl, pepř
Postup:
Ryby omyjeme, osušíme a osolíme zvenku i zevnitř.
Dovnitř každé ryby vložíme snítky rozmarýnu a bazalky, zvenku okořeníme.
Vložíme do pekáčku a zastříkneme olivovým olejem. Dáme péci do
rozpálené trouby na 220C, v polovině pečení přidáme máslo a výpekem ryby
přeléváme. Nakonec zapneme gril a ryby dozlatova dopečeme.
Všechny suroviny na omáčku kromě kopru rozmícháme v menším kastrůlku, vložíme jej do vodní lázně a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout. Poslední přisypeme kopr a již odstavíme.
Všechny suroviny na omáčku kromě kopru rozmícháme v menším kastrůlku, vložíme jej do vodní lázně a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout. Poslední přisypeme kopr a již odstavíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat