čtvrtek 27. února 2014

Krkovice v povidlové marinádě


Na přípravu budete potřebovat:

4 plátky z vepřové krkovice
4PL vrchovaté švestkových povidel
2PL sójové omáčky
5cm kousek zázvoru
2 stroužky česneku
solamyl
použila jsem ještě koření Česnekové kotlety ( sladká paprika, chilli, česnek)
150ml vývaru
sůl
olej 

Postup:

Maso lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a poprášíme solamylem.
Na marinádu smícháme povidla, sójovou omáčku, 1PL oleje, nastrouhaný zázvor a česnek. Maso potřeme marinádou a necháme přes noc ( nejlépe) uležet.
Na rozpáleném oleji okapané maso z obou stran pozvolna opečeme, nesmí se nám připalovat marináda, vyjmeme, výpek naředíme vývarem, přilijeme zbytek marinády a provaříme do zhoustnutí ( můžeme ještě přidat všechny ingredience na marinádu, pokud máme sosíku málo). 




3 komentáře:

  1. Moc pěkné, škoda že nemám krkovičku. Tak příště :)

    OdpovědětVymazat
  2. Robím to z kuraciny,snad to bude dobré :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že bude ;-) Na druhu masa zase až tolik nezáleží. I když krkovička je krkovička :-D

      Vymazat