Na přípravu budete potřebovat:
cca 200g čerstvého lososa ( filet) - já použila z ocasní části
4 velké listy mangoldu bez řapíků nebo 200g špenátových listů
250g mascarpone
2PL zakysané smetany
1PL čerstvého posekaného kopru
2 stroužky česneku
4 malá rajčátka
1 vejce
listové těsto ( kdo nemá rád listové těsto, použije některý z receptů na těsto křehké)
trocha parmazánu na posypání
sůl
4 velké listy mangoldu bez řapíků nebo 200g špenátových listů
250g mascarpone
2PL zakysané smetany
1PL čerstvého posekaného kopru
2 stroužky česneku
4 malá rajčátka
1 vejce
listové těsto ( kdo nemá rád listové těsto, použije některý z receptů na těsto křehké)
trocha parmazánu na posypání
sůl
Postup:
Mangold nakrájíme na proužky, vložíme do vroucí osolené
vody a 2 minuty necháme spařit. Poté scedíme a propláchneme ledovou
vodou. Necháme okapat a přebytečnou vodu vymačkáme.
Mascarpone vymícháme s kysanou smetanou, vejcem, utřeným česnekem, koprem dohladka a osolíme.
Lososa nakrájíme na pruhy, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran tak, aby uvnitř zůstal syrový. Natrháme na kusy.
Mascarpone vymícháme s kysanou smetanou, vejcem, utřeným česnekem, koprem dohladka a osolíme.
Lososa nakrájíme na pruhy, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran tak, aby uvnitř zůstal syrový. Natrháme na kusy.
Listové těsto si vyválíme a vyložíme jím nižší vymaštěnou koláčovou formu. Na těsto naneseme mascarponovou směs, rozložíme na ni mangold, kousky lososa, rozpůlená rajčátka, která malinko posolíme a dáme péci do vyhřáté trouby na 200C.
Pečeme zhruba 20-25 minut. Po vyjmutí z trouby
posypeme nastrouhaným parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat