čtvrtek 27. února 2014

Omáčka z pečeného lilku


Na přípravu budete potřebovat:

1 větší lilek
2 jarní cibulky
pár plátků sušené šunky ( lze vynechat)
hrst sušených rajčat naložených v oleji
2-3 stroužky česneku
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl 

Postup:
Lilek rozpůlíme, dužinu nařeže křížem a osolíme. Necháme alespoň půl hodiny vypotit. 


Poté otřeme, pomažeme trochou olivového oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 250C a upečeme dohněda. Dužinu pomocí lžíce vydlabeme, popř. ještě trochu rozmělníme.


Na pánvi na olivovém oleji orestujeme nakrájenou bílou část cibulek, nakrájenou šunku a sušená rajčata. Poté vmícháme lilkovou dužinu, posekaný česnek, zelenou část cibulek, trochu podlijeme vodou a provaříme. Odstavíme, dosolíme a přidáme posekanou čerstvou bazalku. 





Žádné komentáře:

Okomentovat