Na přípravu budete potřebovat:
1 větší lilek
2 jarní cibulky
pár plátků sušené šunky ( lze vynechat)
hrst sušených rajčat naložených v oleji
2-3 stroužky česneku
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl
2 jarní cibulky
pár plátků sušené šunky ( lze vynechat)
hrst sušených rajčat naložených v oleji
2-3 stroužky česneku
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl
Postup:
Lilek rozpůlíme, dužinu nařeže křížem a osolíme.
Necháme alespoň půl hodiny vypotit.
Poté otřeme, pomažeme trochou
olivového oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 250C a upečeme dohněda.
Dužinu pomocí lžíce vydlabeme, popř. ještě trochu rozmělníme.
Na pánvi na olivovém oleji orestujeme nakrájenou bílou část cibulek, nakrájenou
šunku a sušená rajčata. Poté vmícháme lilkovou dužinu, posekaný česnek,
zelenou část cibulek, trochu podlijeme vodou a provaříme. Odstavíme,
dosolíme a přidáme posekanou čerstvou bazalku.
Žádné komentáře:
Okomentovat