Na přípravu budete potřebovat:
4 velké žampiony, nejlépe portobello
1 měkký tvaroh nebo ricotta
1 vejce
2 šalotky ( jarní cibulka)
1/2 cukety
sušená rajčata naložená v oleji
černé olivy
čerstvá bazalka
sůl
1 měkký tvaroh nebo ricotta
1 vejce
2 šalotky ( jarní cibulka)
1/2 cukety
sušená rajčata naložená v oleji
černé olivy
čerstvá bazalka
sůl
Postup:
Žampionům vyjmeme nožičky, pokud jsou příliš mělké,
trochu vydlabeme dužinu. Vnitřky osolíme a vytřeme olejem ze sušených
rajčat.
V misce smícháme tvaroh s vejcem a s na kostičky nakrájenou dužinou, cuketou, rajčaty, šalotkou, olivami a posekanou bazalkou. Promícháme a směs důkladně osolíme.
Žampiony naplníme směsí, dobře upěchujeme, zabalíme do alobalu a dáme péct do vyhřáté trouby na 220C. Podle velikosti pečeme cca 15 minut, poté alobal otevřeme a dopečeme odkryté.
V misce smícháme tvaroh s vejcem a s na kostičky nakrájenou dužinou, cuketou, rajčaty, šalotkou, olivami a posekanou bazalkou. Promícháme a směs důkladně osolíme.
Žampiony naplníme směsí, dobře upěchujeme, zabalíme do alobalu a dáme péct do vyhřáté trouby na 220C. Podle velikosti pečeme cca 15 minut, poté alobal otevřeme a dopečeme odkryté.
Krása - nejen recept, ale i úžasné fotky ;-)
OdpovědětVymazatDíky Dančo :-)
Vymazat