čtvrtek 27. února 2014

Mořské ragú


Na přípravu budete potřebovat:

250g mořského koktejlu ( krevety, mušle, kalamáry, chobotnice ...)
2 řapíky celeru
1 cibule
3 stroužky česneku
200ml smetany na vaření ( může se použít i zakysaná)
100g zeleného hrášku
špetka kurkumy nebo šafránu
1PL sekaného kopru
100ml bílého suchého vína
150ml kuřecího vývaru
2KL škrobu
sůl
olej 

Postup:

Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené řapíky celeru a chvilku společné opékáme. Zalijeme vínem a necháme odpařit. Poté  rozmícháme vývar se škrobem a kurkumou nebo šafránem a přilijeme ke směsi. Necháme pozvolna zhoustnout a vložíme mořské plody a hrášek s posekaným česnekem. Vaříme cca 5 minut a vlijeme smetanu, dochutíme solí, do pokrmu vsypeme posekaný kopr a prohřejeme.




Žádné komentáře:

Okomentovat