Na přípravu budete potřebovat:
250g mořského koktejlu ( krevety, mušle, kalamáry, chobotnice ...)
2 řapíky celeru
1 cibule
3 stroužky česneku
200ml smetany na vaření ( může se použít i zakysaná)
100g zeleného hrášku
špetka kurkumy nebo šafránu
1PL sekaného kopru
100ml bílého suchého vína
150ml kuřecího vývaru
2KL škrobu
sůl
olej
2 řapíky celeru
1 cibule
3 stroužky česneku
200ml smetany na vaření ( může se použít i zakysaná)
100g zeleného hrášku
špetka kurkumy nebo šafránu
1PL sekaného kopru
100ml bílého suchého vína
150ml kuřecího vývaru
2KL škrobu
sůl
olej
Postup:
Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibulku,
přidáme nakrájené řapíky celeru a chvilku společné opékáme. Zalijeme
vínem a necháme odpařit. Poté rozmícháme vývar se škrobem a kurkumou
nebo šafránem a přilijeme ke směsi. Necháme pozvolna zhoustnout a
vložíme mořské plody a hrášek s posekaným česnekem. Vaříme cca 5 minut a
vlijeme smetanu, dochutíme solí, do pokrmu vsypeme posekaný kopr a
prohřejeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat