Na přípravu budete potřebovat:
1kg očištěného červeného rybízu
1/2 kg cukru krupice nebo krystalu
1 vanilínový cukr
1/2 skořicového cukru
2 rozdrcené hřebíčky
šťáva z jednoho menšího citronu
6PL rumu
1/2 kg cukru krupice nebo krystalu
1 vanilínový cukr
1/2 skořicového cukru
2 rozdrcené hřebíčky
šťáva z jednoho menšího citronu
6PL rumu
Postup přípravy receptu:
Vše kromě rumu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Vaříme
10 minut, během té doby sbíráme tvořící se pěnu. Po odstavení
přimícháme rum. Ihned plníme do vymytých sklenek, zakápneme povrch
rumem, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme zcela vychladnout.
Poznámka:
Tuto zavařeninu používám i pod maso, hlavně zvěřinu a
do guláše. Skvěle pokrm dochutí.
Dnes jsem recept vyzkoušela, tak uvidíme ;-) . Ještě teplý byl výborný a nádherně to vonělo. Díky za inspiraci. Jo a focaccia byla taky moc dobrá.
OdpovědětVymazatS pozdravem Monika