Na přípravu budete potřebovat:
Plátky hovězího masa - roštěná nebo zadní, cibule, mrkev, celer, citron, kapary, slanina, tymián, cukr, sůl, vývar, červené víno, nové koření, celý pepř
Postup přípravy receptu:
Před začátkem vaření slaninu nakrájíme na hranolky k
protýkání masa a necháme je alespoň půl hodiny v mrazáku, pak se s nimi
lépe maso protáhne. Skrz maso uděláme tenkým nožem zářezy a slaninu jimi
protáhneme, maso osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme
pokrájenou slaninu, mrkev, celer a asi 3 kousky citrónové omyté kůry bez
bílé dužiny. Vložíme ještě celé koření a tymián. Na orestovaný základ
dáme maso, které necháme z obou stran zatáhnout, podlijeme trochu
vývarem a dusíme, postupně přiléváme vývar podle potřeby.
Když je maso
měkké, přilijeme přibližně 2dcl vína a ještě asi 10 min. necháme
provařit. Maso poté vyjmeme, do šťávy přidáme šťávu z 1/2 citrónu a 3
kostky cukru ( každý podle své chuti), kapary a jemně nastrouhanou
citrónovou kůru. Dochutíme a maso vrátíme do šťávy. Naposledy již mírně
necháme probublat a můžeme podávat.
Kdo chce, může před přidáním kaparů šťávu propasírovat.
Kdo chce, může před přidáním kaparů šťávu propasírovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat