středa 2. července 2014

Zapečené lilkové závitky


Na přípravu budete potřebovat:
 
1 větší lilek
Schwarzwaldská šunka ( není nutná, ale ... :-D )
1 mozzarella
balkánský sýr, feta nebo jiný obdobný
3 menší rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
6 filetů ančoviček
1PL kaparů
1PL rajčatového protlaku
čerstvá bazalka nebo oregáno
olej
sůl

Nejprve nakrájíme lilek na plátky cca 1cm široké. Osolíme a necháme vypotit, poté osušíme papírovými utěrkami. " Patky " a případné odřezky nakrájíme na malé kostičky, zrovna tak rajčata a cibuli.
Plátky lilku vložíme do trouby buď na pečící papír nebo pekáček, v tom případě je lehce potřeme olejem. Opečeme tak, aby změkly, nemusí být doslova opečené.
Na oleji zesklovatíme cibuli, posekaný česnek, ančovičky a kapary, přihodíme kostičky lilku, orestujeme a přidáme rajčata a rajčatový protlak, osolíme. Chvilku necháme povařit a vmícháme bazalku. Odstavíme.
Na opečené plátky lilku položíme šunku , potřeme směsí tak, abychom mohli závitek smotat a ještě posypeme kostičkami balkánského sýru.


Svineme a naskládáme do pekáčku. Zbytek směsi dáme kolem závitků a malinko podlijeme vodou.


Dáme do trouby rozpálené na 200C a před koncem zapečení poklademe plátky mozzarelly.





3 komentáře:

  1. Postrádám ingredience napsané zvlášť. Recept začíná hned postupem. Nicméně bych si poradila! Paráááda Andreo!!!!

    OdpovědětSmazat
  2. Jani R. tos mi psala asi ty, že? Už jsem to napravila, já si toho nevšimla, díky za upozornění :-)

    OdpovědětSmazat
  3. Díky moc za recept, právě jsem dojedla a moc jsem si pochutnala, lilek zboznuju a ta Schwarzwaldská šunka v tom byla uzasna, to uz je treti recept z lilku z Vaseho blogu a vsechny byly super :) Takze i tento zarazuju na seznam oblibenych receptu, ktere budu varit pravidelne :) Vas blog patri mezi me nejoblibenejsi a mam naukladanych spoustu dalsich receptu, co chci vyzkouset, jeste tak najit cas :p Takze moc diky za inspiraci :)

    OdpovědětSmazat