úterý 15. července 2014

Tabbouleh


Na přípravu budete potřebovat:

2 hrsti bulguru ( měla jsem jenom celý velký, lepší je střední velikost ... lze udělat i z kuskusu )
2 rajčata
1 menší salátová okurka
1 červená cibule
velká hrst posekané zelené petrželky ( čím více, tím lépe )
snítka máty ( podle chuti, ne každý má rád její výraznou chuť)
3PL olivového oleje
šťáva z jednoho citronu
trochu nastrouhané citronové kůry
sůl
pepř

Postup přípravy receptu:

Cibuli, rajčata a okurku nakrájíme na co nejmenší kostičky. Bulgur zalijeme cca 2 - 3 cm nad povrch vařící vodou, zakryjeme a necháme min. 30 minut bobtnat, dokud nebude měkký. Necháme vychladnout a poté do něj vmícháme zeleninu, najemno posekanou petrželku s mátou a zalijeme zálivkou z citronové šťávy, kůry, oleje, soli a pepře. Promícháme, dochutíme podle potřeby a necháme vychladit v lednici. Salát je velmi dobrý do parných dní třeba ke grilovanému masíčku.




1 komentář: