středa 25. února 2015

Kynutí skořicovo - jablkoví šneci


Na přípravu budete potřebovat:

300g hladké mouky
5g sušeného droždí
2 vejce
80ml mléka
40g moučkového cukru
60g rozpuštěného zchladlého másla
40ml vody
špetka soli

+ máslo na potření, mletá skořice, 3 větší jablka, třtinový nebo krupicový cukr


Postup přípravy receptu :

Těsto můžeme vypracovat a nechat vykynout v domácí pekárně na program Těsto. Nejprve nalijeme tekuté suroviny, pak přidáme sypké.
Po vykunutí těsto rozválíme na pomoučené ploše do tvaru přibližného obdélníku 50 x 30cm. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem, skořicí a nastrouhanými jablky.


Svineme pevně do rolády a ostrým ( nejlépe zubatým ) nožem nařežeme na cca 1.5cm dílky.


Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a necháme kynout ještě 45 minut.



Poté je potřeme máslem a vložíme do trouby vyhřáté na 180C. Pečeme dozlatova. 




5 komentářů:

  1. Určitě vyzkouším, vypadá to krásně...Ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, děkuju. Kluci milujou všechno se skořicí, tak pořád vymýšlím, do čeho ji dát. Jsou moc dobré :-)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Tedy Andrejko, děláš mi chutě! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Dnes jsem zkusila a moc se povedly!

    OdpovědětVymazat