úterý 3. února 2015

Kulajda se ztraceným vejcem


Na přípravu budete potřebovat:

hrst čerstvých nebo sušených hub ( sušené nemusíte předem namáčet )
4 větší brambory
cca  1l vývaru
čerstvý kopr
250ml smetany ( v některých krajích je zvykem místo sladké smetany přidávat zakysanou, i s tou je velmi dobrá )
trochu octa
máslo + hladká mouka na jíšku
sůl
+ ztracená vejce, příprava zde

Postup přípravy receptu:

Nejprve orestujeme na pánvi na kousku másla čerstvé pokrájené houby. V hrnci připravíme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme chladným vývarem a dobře rozmícháme. Brambory nakrájíme na kostičky a spolu s houbami vhodíme do vývaru. Osolíme a vaříme doměkka. Nakonec vlijeme smetanu, provaříme, ochutíme octem a po odstavení vmícháme posekaný kopr. Polévku podáváme se ztraceným vejcem.




Žádné komentáře:

Okomentovat