Prohledat tento blog
úterý 3. února 2015
Kulajda se ztraceným vejcem
Na přípravu budete potřebovat:
hrst čerstvých nebo sušených hub ( sušené nemusíte předem namáčet )
4 větší brambory
cca 1l vývaru
čerstvý kopr
250ml smetany ( v některých krajích je zvykem místo sladké smetany přidávat zakysanou, i s tou je velmi dobrá )
trochu octa
máslo + hladká mouka na jíšku
sůl
+ ztracená vejce, příprava zde
Postup přípravy receptu:
Nejprve orestujeme na pánvi na kousku másla čerstvé pokrájené houby. V hrnci připravíme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme chladným vývarem a dobře rozmícháme. Brambory nakrájíme na kostičky a spolu s houbami vhodíme do vývaru. Osolíme a vaříme doměkka. Nakonec vlijeme smetanu, provaříme, ochutíme octem a po odstavení vmícháme posekaný kopr. Polévku podáváme se ztraceným vejcem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat