Prohledat tento blog
úterý 24. února 2015
Kuřecí s hořčicovo - medovou omáčkou
Na přípravu budete potřebovat:
2 kuřecí prsa
1PL dijonské hořčice
1PL hrubozrnné hořčice
1PL medu ( o trochu menší než hořčice )
2 stroužky česneku
na podlití trocu bílého vína a cca 100ml silného drůbežího vývaru
100ml smetany
peř
sůl
olej a kousek másla
Postup přípravy receptu:
Prsa nakrájíme na slabší plátky, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem je opečeme z obou stran, vyjmeme a uchováme v teple. Stáhneme zdroj tepla, do pánve přidáme posekaný česnek, necháme rozvonět a zalijeme vínem, které z větší části odpaříme. Poté vmícháme obě hořčice, med a podlijeme vývarem. Necháme asi 5 minut provařit a vlijeme smetanu. Zredukujeme na požadovanou hustotu a zjemníme kouskem másla. Dochutíme případně solí a pepřem. K masu jsem jako přílohu zvolila pečené bramborové harmoniky .
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Výborný recept. Omáčka se stala naší oblíbenou :-)
OdpovědětVymazatTo jsem moc ráda, díky za zprávu ;-)
VymazatSuper recept! Jen drobnost - na kolik porcí je "optimalizovaný" tento recept?;)
OdpovědětVymazatPavle, viděla bych to na dvě porce, pokud se o ta dvě kuřecí prsa rozdělíte ještě s někým dalším ;-)
OdpovědětVymazatDneska to vyzkousim tak dam vedet pak 😁
OdpovědětVymazatVyzkouseno, vynikajici. Navsteva se oblizovala :)
OdpovědětVymazatTo jsem ráda, moc děkuji za zprávu ;-)
Vymazat