úterý 24. února 2015

Kuřecí s hořčicovo - medovou omáčkou


Na přípravu budete potřebovat:

2 kuřecí prsa
1PL dijonské hořčice
1PL hrubozrnné hořčice
1PL medu ( o trochu menší než hořčice )
2 stroužky česneku
na podlití trocu bílého vína a cca 100ml silného drůbežího vývaru
100ml smetany
peř
sůl
olej a kousek másla



Postup přípravy receptu:

Prsa nakrájíme na slabší plátky, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem je opečeme z obou stran, vyjmeme a uchováme v teple. Stáhneme zdroj tepla, do pánve přidáme posekaný česnek, necháme rozvonět a zalijeme vínem, které z větší části odpaříme. Poté vmícháme obě hořčice, med a podlijeme vývarem. Necháme asi 5 minut provařit a vlijeme smetanu. Zredukujeme na požadovanou hustotu a zjemníme kouskem másla. Dochutíme případně solí a pepřem. K masu jsem jako přílohu zvolila pečené bramborové harmoniky .




5 komentářů:

  1. Výborný recept. Omáčka se stala naší oblíbenou :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Super recept! Jen drobnost - na kolik porcí je "optimalizovaný" tento recept?;)

    OdpovědětVymazat
  3. Pavle, viděla bych to na dvě porce, pokud se o ta dvě kuřecí prsa rozdělíte ještě s někým dalším ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Dneska to vyzkousim tak dam vedet pak 😁

    OdpovědětVymazat