čtvrtek 12. února 2015

Toskánská játrová paštika


Na přípravu budete potřebovat:

500g kuřecích jater
1 menší klobása ( Italové používají neuzenou masovou, ne příliš paprikovou )
1 cibule
2 řapíky celeru
1PL kaparů
4 ančovičky
čerstvá šalvěj
cca 70ml bílého vína
2KL octa balsamico nebo jemného bílého vinného
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu:

Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Orestujeme je na oleji, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli, celer a klobásu a pár lístků šalveje. Osolíme, opepříme a asi 5 minut restujeme. Poté zalijeme vínem a octem a necháme zcela odpařit.


Podlijeme malinko vodou, přihodíme posekané kapary a ančovičky a dusíme dalších 5 minut, dokud se voda skoro neodpaří a směs zůstane pouze vlhká.  Odstavíme a vidličkou rozmačkáme. Nemixujeme, tato paštika má hrubší strukturu a je bez přidání dalšího tuku. Podáváme na opečené bagetce, teplou nebo studenou.
Recept je z knihy Chefparade.




Žádné komentáře:

Okomentovat