neděle 1. února 2015

Celerovo - mrkvová pomazánka alla humr


Na přípravu budete potřebovat:

celer a mrkev v poměru ( 1,5 : 1 ) nebo prostě podle oka o něco víc celeru než mrkve
majonéza
citronová šťáva
sůl a pepř


Postup přípravy receptu:

Celer a mrkev očistíme a najemno nastrouháme. Zlehka osolíme a chvíli necháme odležet, pak malinko vymačkáme, aby nám ve finále pomazánka nezřídla. Zakápneme podle chuti citronovou šťávou, opepříme a vmícháme majonézu.
Někdy tuto pomazánku nepřipravuji z čerstvé, ale vařené zeleniny a  je taky skvělá. Říkávali jsme jí doma falešná humrová.




1 komentář:

  1. Pomazánka je skvělá. Přidávám ještě trochu pórku. Doporučuji vyzkoušet

    OdpovědětVymazat