Prohledat tento blog
čtvrtek 29. ledna 2015
Červený chilli olej
Tento olej se používá hojně v asijské kuchyni. Stačí pár kapek a pokrm získá na pikantnosti, aniž byste museli přidávat drcené chilli. Čím déle se bude chilli v oleji louhovat, tím bude pálivost samozřejmě intenzivnější. Výroba je opravdu velmi jednoduchá.
Tento červený olej jsem používala třeba v tomto receptu na čínskou slepici
Na přípravu budete potřebovat:
100ml rostlinného oleje
2KL drcených sušených chilli papriček nebo chilli vloček
Postup přípravy receptu:
Prostě a jednoduše nalijete olej do vhodné uzavíratelné sklenky, vsypeme chilli a necháme louhovat. Můžete olej i před tím trochu ohřát, ale není to nutné.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Ja jsem si ho sice nedelala ale dostala jsem ho k vanocum ,je moc dobry ale musi se s nim opatrne.
OdpovědětVymazat