čtvrtek 26. února 2015

Kuře a la bažant


Na přípravu budete potřebovat:

1 naporcované kuře nebo 4 stehna ( jak kdo rád )
150g slaniny
2 cibule
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
10 kuliček jalovce
1KL sušeného rozmarýnu
máslo
hladká mouka
sůl


Postup přípravy receptu:

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme spolu s máslem a veškerým kořením do pekáče. Na sporáku na mírnějším plameni restujeme asi 10 minut, dokud vše nepustí svoje chutě a vůně. Kuře osolíme a vložíme opéct do pekáče k základu. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200C. Pečeme 40 minut, během té doby maso obrátíme a nakonec odkryjeme a dopečeme. Maso vyjmeme ( udržujeme v troubě ) , pekáč přendáme opět na sporák a zprudka vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme, dobře rozmícháme a necháme provářet půl hodiny. Pak maso vrátíme zpět a prohřejeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Takovýmto způsobem připravujeme doma i bažanty nebo divoké kachny.







3 komentáře:

  1. dnes som to skúsil porfektné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda,že chutnalo. Děkuji za vyzkoušení a milou zprávu ;-)

      Vymazat
  2. dnes vyzkouším k obědu, i když nemám jalovec. Udělám k tomu cuketové zelí.

    OdpovědětVymazat