Na přípravu budete potřebovat:
5 vajíček
10dkg cukru krupice
2 a půl lžíce hořkého kakaa
čajová lžička rumu
vanilkový cukr
2x 250ml šlehačky
2x ztužovač šlehačky
moučkový cukr podle toho, jak kdo sladí
čerstvé maliny ( mražené )
10dkg cukru krupice
2 a půl lžíce hořkého kakaa
čajová lžička rumu
vanilkový cukr
2x 250ml šlehačky
2x ztužovač šlehačky
moučkový cukr podle toho, jak kdo sladí
čerstvé maliny ( mražené )
Postup přípravy receptu:
Oddělené žloutky pořádně vyšleháme s cukrem,rumem a
kakaem, až se cukr rozplyne. Lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.
Hmotu naneseme na pečící papír, který jsem lehce přestříkla olejem na
pečení, není nutno. Pečeme na 22O°C 8 minut. Neotvíráme troubu! Po upečení svineme do rolky i s papírem a necháme zchladnout. Papír pak opatrně sundáme.
Mezitím vychlazené šlehačky vyšleháme se ztužovačem a cukrem do tuha. Natřeme rozvinutou vychladlou rolku a poklademe malinami. Svineme a dáme do chladu. Před servírováním zdobíme podle chuti.
Mezitím vychlazené šlehačky vyšleháme se ztužovačem a cukrem do tuha. Natřeme rozvinutou vychladlou rolku a poklademe malinami. Svineme a dáme do chladu. Před servírováním zdobíme podle chuti.
Do vyšlehané šlehačky s malinami můžeme také nastrouhat hořkou čokoládu.
Žádné komentáře:
Okomentovat