čtvrtek 18. prosince 2014

Plněné cannelloni zapečené v sýrovém bešamelu


Na přípravu budete potřebovat:

pro 2 osoby:

Pokud byl někdo pilný jako já a připravil si do zásoby omáčku z cukety zde, použije mleté maso a tuto omáčku a příprava bude rychlejší.

250g mletého masa
plechovku drcených rajčat
čerstvá paprika
kus cukety
1 menší cibule
2 stroužky česneku
sušená bazalka nebo oregáno
1PL másla
1PL hladké mouky
150ml mléka
100g tvrdého sýru ( použila jsem blaťácké zlato )
špetka muškátového oříšku
cannelloni
olej
sůl

Postup přípravy receptu:

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a dobe od sebe oddělíme. Osolíme, přimícháme na malé kostičky nakrájenou papriku a cuketu, zalijeme drcenými rajčaty, okořeníme bazalkou nebo oregánem, česnekem a dusíme cca 20 minut. Podle chuti můžeme malinko přisladit.
Připravíme si cannelloni ( předem je nevaříme ) a naplníme je směsí. Plním je zdobičkou na dorty, ale bez nástavce, jde to velmi snadno.


Bešamel připravíme tak, že z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a přidáme ještě trošku sušené bazalky nebo oregána. Pořádně rozmícháme, abychom rozmíchali hrudky a vmícháme nastrouhaný sýr. Necháme zcela rozpustit. Bešamel je dobré nechat stále na zdrojí tepla, potřebujeme ho tekutý.


Na dno zapékací misky nalijeme cca 1cm bešamelu, na něj naskládáme naplněné cannelloni / pokud nám zbylo trochu směsi, můžeme ji také přidat kolem a zalijeme zbytkem bešamelu. Vše by mělo být zakryté a bešamelu dostatek, pak se nám cannelloni správně v troubě změknou. Vložíme do trouby rozpálené na 200C a zapékáme cca 30 minut. Já jsem ještě ke konci posypala zbytkem nastrouhaného sýru.




Žádné komentáře:

Okomentovat