pondělí 8. prosince 2014

Kuřecí špíz v pomerančové marinádě


Na přípravu budete potřebovat:

2 kuřecí řízky ( prsní nebo stehenní )
jarní cibulky
sůl

Na marinádu :

1 pomeranč
2PL sójové omáčky
1PL ústřicové omáčky
1PL medu
cca 1cm čerstvého zázvoru
1 - 2 stroužky česneku
+ 1PL škrobu na konečné zahuštění omáčky

Postup přípravy receptu:

Maso nakrájíme na  kousky velikosti soust ( malinko osolíme ) a jarní cibulky na špalíčky. Z pomeranče vymačkáme šťávu, kterou smícháme se sójovou a ústřicovou omáčkou a medem. Promícháme, aby se med rozpustil. Přidáme nastrouhaný zázvor a česnek. Maso vložíme do marinády a necháme min. 2 hodiny stát.
Maso poté vyjmeme z marinády, kterou přelijeme do kastrůlku a dáme provařit. Maso napícháme střídavě s jarními cibulkami na jehlu a pozvolna pečeme ze všech stran . Dáváme pozor, aby se nám špízy nepřipalovaly, marináda obsahuje med.!  Nakonec marinádu zahustíme trochou vody se škrobem. Už nevaříme, aby nám omáčka nezřídla delším vařením.





Žádné komentáře:

Okomentovat