úterý 16. prosince 2014

Celerový krém s jablkem


Na přípravu budete potřebovat:

1/2 celeru
1 cibule
1 menší jablko
2 plátky světlého toastového chleba  ( + pár dalších na krutony )
1 lučina ve staniolu
100ml smetany na vaření
kousek másla
sůl a pepř

Postup přípravy receptu:

Na másle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, ne do hněda, jen dosklovita. Pak přidáme na kostičky nakrájený toastový chléb , orestujeme a nakonec přidáme celer. Zalijeme vodou nebo vývarem ( cca 1l ) , osolíme, opepříme a vaříme skoro doměkka. Ke konci varu přihodíme pokrájené menší jablko. Vmícháme lučinu, necháme ji zcela rozpustit a vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Zjemníme smetanou, dochutíme a podáváme s krutony opečenými  na másle.
Poznámka: Nápad s přidáním jablka do celerové polévky je z knihy Recepty z farmářského trhu.




Žádné komentáře:

Okomentovat