Na přípravu budete potřebovat:
250g čočky
1 cibule
4 stroužky česneku
1 klobása
1 malý rajčatový protlak
1/2 cukety
2 mrkve
2 rajčata
1 jarní cibulka
2 bobkové listy
čerstvá bazalka a petrželka
125ml bílého vína
vývar
balsamikový ocet
sůl
olej
4 stroužky česneku
1 klobása
1 malý rajčatový protlak
1/2 cukety
2 mrkve
2 rajčata
1 jarní cibulka
2 bobkové listy
čerstvá bazalka a petrželka
125ml bílého vína
vývar
balsamikový ocet
sůl
olej
Postup přípravy receptu:
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na kostičky
nakrájenou klobásu, posekané 2 stroužky česneku a chvilku restujeme, aby
klobása pustila šťávu. Poté přisypeme čočku ( může být předem
namočená), na kostičky nakrájenou mrkev, přidáme bobkový list, rajčatový
protlak, podlijeme vínem a necháme trošku vypařit. Pak zalijeme vývarem
do výše čočky a dusíme. Podléváme podle potřeby. Asi 10 minut před
dovařením vložíme ještě nakrájenou cuketu s rajčaty, jarní cibulkou,
zbytkem česneku a osolíme. Nakonec ochutíme balsamikovým octem a
vmícháme posekanou bazalku a petrželku.
Žádné komentáře:
Okomentovat