středa 10. prosince 2014

Pikantní bůčková pomazánka


Na přípravu budete potřebovat:

1 kg prorostlejšího bůčku
6 pálivých čerstvých beraních rohů
6 sterilovaných beraních rohů
sklenička paprikové pasty - pomazánky ( kupuji v Kauflandu)
2 velké cibule
5 stroužků česneku
1/2 l černého piva - já použila Svijany, není hořké
kmín
sůl a pepř


Postup přípravy receptu:

Bůček nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na hrubo, česnek posekáme. Vše vložíme do pekáče, okmínujeme, dostatečně osolíme, opepříme, podlijeme 1/4l piva a dáme do vyhřáté trouby na 200C péct. Během pečení promícháváme a podléváme zbytkem piva. Asi po hodině pečení přidáme pokrájené čerstvé beraní rohy, paprikovou pastu a pečeme ještě další hodinu. Poté maso vyjmeme, vložíme spolu se sterilovanými rohy do mixéru a nahrubo, ne na kaši, rozmixujeme. Nakonec vmícháme sádlo z pekáče. Necháme vychladnout a dáme ztuhnout do lednice. Podáváme na topinkách nebo čerstvém chlebu a se sklenicí vychlazeného piva. 




Žádné komentáře:

Okomentovat