Na přípravu budete potřebovat:
1 kg prorostlejšího bůčku
6 pálivých čerstvých beraních rohů
6 sterilovaných beraních rohů
sklenička paprikové pasty - pomazánky ( kupuji v Kauflandu)
2 velké cibule
5 stroužků česneku
1/2 l černého piva - já použila Svijany, není hořké
kmín
sůl a pepř
6 pálivých čerstvých beraních rohů
6 sterilovaných beraních rohů
sklenička paprikové pasty - pomazánky ( kupuji v Kauflandu)
2 velké cibule
5 stroužků česneku
1/2 l černého piva - já použila Svijany, není hořké
kmín
sůl a pepř
Postup přípravy receptu:
Bůček nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na hrubo,
česnek posekáme. Vše vložíme do pekáče, okmínujeme, dostatečně osolíme,
opepříme, podlijeme 1/4l piva a dáme do vyhřáté trouby na 200C péct. Během pečení
promícháváme a podléváme zbytkem piva. Asi po hodině pečení přidáme
pokrájené čerstvé beraní rohy, paprikovou pastu a pečeme ještě další
hodinu. Poté maso vyjmeme, vložíme spolu se sterilovanými rohy do mixéru
a nahrubo, ne na kaši, rozmixujeme. Nakonec vmícháme sádlo z pekáče.
Necháme vychladnout a dáme ztuhnout do lednice. Podáváme na topinkách
nebo čerstvém chlebu a se sklenicí vychlazeného piva.
Žádné komentáře:
Okomentovat