čtvrtek 18. června 2015

Květákové placičky tandoori s kuřecím masem


To mi takhle zbylo z předchozího vaření jedno kuřecí prso a půlka květáku a to bych nebyla já, abych si nevymyslela zase nějaký recept :-) Placičky všeho druhu jsou u nás v kurzu, takže jsem připravila tentokrát z masa a květáku s chutí curry a tandoori masala.



Na přípravu budete potřebovat:

1 větší kuřecí prso
6 velkých květákových růžic
1PL červené curry pasty
plochá PL tandoori masala
2 vejce
3PL solamylu
1PL oleje + na pečení
zelená petrželka
sůl

Postup přípravy receptu:

Syrové růžičky květáku nahrubo nastrouháme, kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, petrželku nahrubo posekáme. Vše dáme do misky, přilijeme olej, vyklepneme vejce, přidáme curry pastu, tandoori masala, petrželku, dostatečně osolíme a promícháme se solamylem. Necháme alespoň půl hodiny odležet. Pak rozpálíme na pánvi olej a lžící směs klademe ve tvaru placiček na pánev. Pozvolna z obou stran opékáme.
Já jsem k placičkám připravila jednoduchý salát z brambor, cibule, pepře a sladkokyselé zálivky.



2 komentáře:

  1. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

    OdpovědětVymazat