čtvrtek 4. června 2015

Máslovo - rozmarýnové kuře na zelenině a bramborech


Nejčastěji z bylinek používám na kuře rozmarýn. Ta jeho vůně je prostě úžasná, taková lehce pryskyřičná. A jídla z jednoho hrnce nebo pekáče, to je něco pro mě. Hlavně nestát celé dopoledne u plotny :-)  Maso pustí do zeleniny a brambor šťávu, takže celkově to bude mnohem chutnější, než připravovat všechno zvlášť, o množství nádobí nemluvě :-D



Na přípravu budete potřebovat:

1 kuře nebo čtyři stehna či čtvrtky
6 brambor
2 červené papriky
1 menší cuketa
pár stroužků česneku
čerstvý rozmarýn
máslo
sůl
můžete kuře okořenit ještě nějakým svým oblíbeným kořením nebo jenom opepřit

Postup přípravy receptu:

Kuře naporcujte. Kůži na mase zdvihněte prsty a vsuňte pod ni plátek másla a snítky rozmarýnu. Díky tomu, že bylinky jsou pod kůží, tak se na kuřeti nespálí a více maso ochutí. Máslo zase udělá maso šťavnatější. Porce osolte a okořeňte.  V pekáčku maso zprudka opečte ze všech stran a vyjměte. Vhoďte na čtvrtky nakrájené brambory, celé stroužky česneku, zbylý rozmarýn, osolte a vraťte maso zpět. Podlijte nepatrně vodou, přiklopte a vložte do vyhřáté trouby na 200C. Po půl hodině pečení přidejte k bramborům nakrájenou papriku a cuketu. Už odkryté pečte ještě 20 - 30 minut do doby než se vytvoří křupavá kůžička. Podle potřeby během pečení malinko podlévejte.



Žádné komentáře:

Okomentovat