sobota 20. června 2015

Panenka plněná hermelínem a brusinkami


Šťavnatá panenka, hermelín a brusinky. Jak jednoduchá a pro mě skvělá kombinace. Tyto 3 suroviny dostatečně postačí k tomu, abyste si pochutnali. Teda v případě, že máte tyto chutě rádi :-) Jako bylinka se k tomu určitě hodí tymián. Tak pokud máte, rozhodně ho dejte, pokud ne, taky se nic neděje. Jako přílohu jsme měli křupavé strouhankové brambory z plechu, taky skvělá záležitost, i jen tak samotná s nějakým dobrým dipem.



Na přípravu budete potřebovat:

1 vepřová panenka
1 hermelín
zavařené brusinky nebo rybíz jako brusinky
čerstvý tymián
čerstvě drcený pepř a sůl
olej


Postup přípravy receptu:

Panenku očistíme od případných blan a rozřízneme na plát. Z obou stran osolíme, opepříme a k jedné třetině po delší straně naskládáme vedle sebe plátky hermelínu, na ně rozložíme rovnoměrně brusinky a posypeme lístky tymiánu. Srolujeme a upevníme provázkem. Maso ze všech stran prudce opečeme na rozpáleném oleji. Pak ji buď můžete přendat na 15 minut do rozpálené trouby na 180C nebo ji už pozvolna dopékejte na pánvi na mírnějším ohni ze všech stran asi 10 minut, podle toho, jak ji chcete propečenou. Měla by zůstat uvnitř mírně růžová, ne však krvavá.



1 komentář: