úterý 2. června 2015

Jednoduché bramborové curry s kuřecím masem


Tahle jídla miluju, rychlé, syté, levné a vonící Dálným východem. Pěkně všechno do jednoho kotlíku, maso, zeleninu, koření a pak už jen chodím po kuchyni a nasávám ty vůně. Pokud je někdo větší jedlík, uvařte si k tomu rýži nebo kupte ( upečte ) indický naan, mně to stačí samotné, brambor je tam dost :-) Recept je malinko upravený z knihy Moje rodinná kuchařka od Kerryann Dunlop.



Na přípravu budete potřebovat:

300g kuřecího masa z prsou nebo stehen
300g  brambor
2 větší mrkve
1-2 červené papriky
koření : 2PL curry ( používám madraské, není tak sytě žluté, ale podle mě má lepší chuť ), 1KL římského kmínu, 1KL mletého koriandru, 2KL garam masala
3 stroužky česneku
čerstvý koriandr
olej
sůl


Postup přípravy receptu:

Maso, brambory, mrkev a papriku pokrájíme na kostky. Nejprve na oleji orestujeme všechno koření. Když se rozvoní, přidáme maso a orestujeme. Osolíme, vhodíme brambory a mrkev, podlijeme vodou nebo vývarem do výšky směsi, přiklopíme a dusíme 15 minut. Pak přidáme papriku a posekaný česnek a ještě 5 minut provaříme. Dochutíme a při podávání posypeme čerstvým koriandrem. Samozřejmě kdo ho nemá rád, může posypat petrželkou.



1 komentář: