úterý 23. června 2015

Lilkový snack s jogurtovým dipem



Smažená lilková kolečka určitě každý znáte. Jednou, dvakrát si je uděláte a pak už omrzí. Ale tohle zobání k telce nebo na nějakou party se studeným jogurtovým dipem je prostě a jednoduše super.


Na přípravu budete potřebovat: ( všeho podle počtu strávníků, na 1 osobu počítejte 1/2 - 1 lilek )

lilek
parmazán
vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
+olej na smažení

Na jogurtový dip:

hustý bílý jogurt
česnek ( stroužek na 1 malý jogurt )
máta
sůl


Postup přípravy receptu:

Vše je velmi jednoduché. Lilek oloupejte, nakrájejte na kostky cca 1,5 x 1,5cm, osolte a nechte v cedníku asi hodinu vykapat. Pak lilek osušte papírovou utěrkou.
Mezitím připravíme dip. Do jogurtu vmícháme najemno posekané lístky máty, rozdrcený česnek a podle chuti osolíme. Vložíme odstát do lednice.
Připravte si klasicky suroviny na trojobal, jen s rozdílem, že do strouhanky přidáte na velmi jemno nastrouhaný parmazán. Rozšlehané vajíčko ještě trošku osolte a můžete malinko naředit vodou. A pak už klasicky obalujeme , mouka, vejce strouhanka s parmazánem. Smažíme v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje tak, aby kostky plavaly a smažily se rovnoměrně ze všech stran. Vyndáme krásně zlatavé kostičky na papírové utěrky a necháme přebytečný olej odsát.
Podáváme s vychlazeným dipem.



2 komentáře:

  1. Vypadá to skvěle :-) Určitě vyzkouším. Je to dobré i studené? Lenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Může být i studené, ale teplé je určitě lepší.

      Vymazat