Prohledat tento blog
úterý 9. června 2015
Žabí stehýnka v marinádě ( Kodok Kaki Goren )
Já vím, někdo si řekne : " To bych do pusy nikdy nedal " nebo " Chudáci žabičky ... ", ale věřte, že i žáby se chovají na farmách stejně jako jiná zvířata na maso. V USA se chová obrovský skokan volský, jehož stehno je až 25 cm dlouhé a tak než byl v přírodě zcela vybit ziskuchtivými lovci, začal se pěstovat ve velkém na farmách. Ono už takové stehno nejspíš stojí za to… A jak že to vlastně chutná? Žabí maso je velmi jemné, připomíná mi trochu králičí s jemným nádechem rybiny, ale ta tam opravdu není moc znát.
Tento recept je od uživatele Badak z Topreceptů. Je to výborné, chuť Asie, ale kdo budete chtít ochutnat pouze pravou chuť masa, zkuste třeba i tento jemnější recept na žabí stehýnka po francouzsku. A nebo se, smaží v trojobalu jako řízek, taky lahoda :-)
Na přípravu budete potřebovat: ( 1 porce )
4 žabí stehna ( páry )
máslo + olej
sůl a pepř
Na marinádu:
2PL sojové omáčky
1PL rajčatového protlaku
2KL medu
1KL najemno nastrouhaného zázvoru
1 najemno nastrouhaný stroužek česneku
1KL worcesteru
+ stříkanec limetkové nebo citronové šťávy
Postup přípravy receptu:
Všechny suroviny vymícháme a naložíme do ní na dvě hodiny stehýnka. Po uplynulé době stehýnka vyjmeme, zbavíme marinády a trochu osoušíme. Osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou oleje dohněda. Vyjmeme je, uchováme v teple a na pánev vlijeme marinádu, necháme projít varem a podáváme ke stehýnkům. Podávejte ozdobené něčím zeleným, petrželkou koriandrem nebo posekanou jarní cibulkou. S rýží nebo pečivem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Teda Andejko, to je bomba, myslím, že vejdeš do české foodblogerské historie :-) S.
OdpovědětVymazatAž po tobě Svatuško, až po tobě... :-D Díky
Vymazat